Hlavní obsah

Útočník s motorovou pilou je stále na útěku. Švýcaři vydali mezinárodní zatykač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bern

Na Franze Wrousise, který podle švýcarské policie v pondělí v obci Schaffhausen motorovou pilou zranil pět lidí, byl vydán mezinárodní zatykač. Vyšetřovatelé varují, že muž, který vtrhl do pobočky zdravotní pojišťovny a rozpoutal tam masakr, může být nebezpečný. Pilu navíc může mít stále u sebe. Nejvážněji zraněná oběť se už mezitím dostala z ohrožení života. Informovala o tom BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Švýcarsko vydalo mezinárodní zatykač na muže, který zranil motorovou pilou pět lidíVideo: Reuters

 
Článek

Kvůli útoku bylo v pondělí uzavřeno centrum města. Podle policie nešlo o teroristický útok. Pachatel, který zřejmě ujel ve voze VW Caddy, stále uniká. Do pátrání se zapojily mimo jiné i vrtulníky a posily z okolních kantonů, ovšem zatím marně. Stopu nezachytili ani psi, kteří po muži pátrali celou noc.

Švýcarští i němečtí policisté vyzvali obyvatele, aby nevycházeli do lesů, kde se může hledaný muž skrývat.

Foto: Profimedia.cz

Franz Wrousis na nedatovaném snímku.

Policii nebyl Wrousis neznámý. V záznamech měl již několik předchozích provinění týkajících se zbraní. Policie ze sousední německé spolkové země Bádensko-Württembersko se podle BBC nedomnívá, že by byl hledaný na jejím území.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Uzavřené centrum Schaffhausenu

Možný motiv útoku policie ani média neuvádějí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám