Hlavní obsah

Brit zaútočil na muslimku slovem a slaninou, odsedí si půl roku

– Londýn

Půl roku ve vězení stráví Brit, který na ulici v Londýně udeřil zahalenou muslimskou dívku otevřeným balíčkem slaniny a útok doprovodil pokřikem „ISIS špíno, zasloužila sis to“. Muslimská víra považuje vepřové maso za nečisté a zapovídá jeho konzumaci. Kamarád útočníka incident natočil mobilním telefonem. V pátek o tom informoval deník Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K útoku na dívku došlo 8. června na ulici ve čtvrti Enfield v severním Londýně. Muslimka šla po chodníku se svou matkou, když šestatřicetiletý Alex Chivers dvojici uviděl, rozběhl se k ní a kromě útoku slaninou se dopustil hned několika slovních ataků. Matka ani dcera neutrpěly žádná zranění, dívka však podle policie prodělala psychickou újmu.

„Bylo to velmi šokující. Oběť se procházela se svou matkou, užívala si dne se svou matkou, když byla napadena způsobem, o němž útočník věděl, že ji naštve a raní,“ cituje deník Telegraph detektiva Jamese Payneho, který případ vyšetřoval.

Alex Chivers

Soud Chiversovi 29. června vyměřil 26 týdnů vězení za samotný útok a 12 týdnů za výtržnictví. Tresty si ale bude odpykávat souběžně, takže se dostane na svobodu za 6,5 měsíce.

Reklama

Výběr článků

Načítám