Hlavní obsah

Řidička najela v Anglii do davu lidí. Mezi zraněnými jsou i děti

– Newcastle • Aktualizováno

Do davu lidí před sportovním centrem v Newcastlu na severovýchodě Anglie najela v neděli řidička svým vozem. Na místě zůstalo minimálně šest zraněných, a to včetně tří dětí. Případem se již zabývá tamní policie, která řidičku zadržela. O případu informoval server BBC.

Foto: Novinky

Ïlustrační foto

Článek

Před sportovním centrem v Newcastlu se v neděli sešlo několik stovek lidí. Konala se tam totiž akce spojená s muslimským svátkem přerušení půstu (íd al-fitr), který následuje po postním měsíci ramadánu.

Právě s ohledem na množství lidí na místě je velmi překvapivé, že nebylo zraněno více než šest osob. Jak upozornil server BBC, někteří však utrpěli vážná zranění – například osmiletý chlapec, který je nyní v péči lékařů.

Policie a záchranáři pomáhají raněným.

Pravděpodobně nezvládla řízení

Co ženu vedlo k tomu, aby vozem najela do davu lidí, není v tuto chvíli jasné. Jeden ze svědků události uvedl, že řidička vyjížděla z parkoviště a najednou začala prudce zvyšovat rychlost, až nakonec narazila do stojících lidí, bez jakýchkoliv známek brzdění.

Další svědek uvedl, že dotyčná se účastnila modliteb a při odjezdu zřejmě nezvládla řízení.

Policie na místě omezila dopravu.

Žena skončila v poutech

Právě k druhému scénáři se přiklání tamní policie, která nyní všechny příčiny nehody vyšetřuje. Podle BBC totiž policie zatím nepracuje s variantou, že by šlo o terorismus. Tuto možnost však zatím oficiálně nevyloučila.

Řidička žádná zranění neutrpěla. S ohledem na probíhající vyšetřování ji policisté zadrželi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám