Hlavní obsah

Auto v Amsterodamu najelo do skupiny lidí. Řidiče zadržela policie

Amsterodam
Aktualizováno

Drama se v sobotu odehrálo před hlavním nádražím v Amsterodamu. Automobil tam najel do skupiny lidí a osm jich zranil. Následně řidič narazil s vozem do zdi, poté byl zatčen policií. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na tamní policii.

Ilustrační foto

Článek

Podle policistů parkoval řidič na zakázaném místě, a když se k němu policisté blížili, rozjel se a narazil do zdi. Při zběsilé jízdě najel do skupinky lidí.

Šest zraněných bylo převezeno do nemocnice, z toho dva jsou zraněni těžce. Další dva byli ošetřeni na místě, řekla mluvčí policie Marjolein Koeková. Jako zázrakem nikdo z přítomných nepřišel při incidentu o život.

Řidič najel do skupiny lidí před hlavním nádražím v Amsterodamu.

První snímky z oblasti incidentu ukazují, že kolem železniční stanice je velké množství policistů. U nízké zdi u nádraží je mírně poškozené černé auto, napsala agentura AP.

Policie detaily zatím tají

Auto policie prohledala a řidiče vyslýchá. Ochránci zákona však odmítli podobnosti celé události s ohledem na probíhající vyšetřování komentovat.

Agentura AP tak podotkla, že v tuto chvíli není jasné, zda šlo o úmyslný útok, nebo pouhý zkrat jedince. „Neexistuje žádný důkaz, že jde o teroristický útok," dodala Koeková.

V tuto chvíli není známá ještě ani národnost řidiče.

Incident vyvolal okamžitou pozornost kvůli několika vážným útokům extrémistů v Evropě pomocí automobilů za poslední rok. Naposledy se takový útok stal minulý týden v Londýně.  [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám