Hlavní obsah

Šestnáctiletý mladík na Slovensku znásilnil čtyřletou dívku

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Policie na Slovensku obvinila šestnáctiletého hocha ze znásilnění čtyřleté dívky. Otřesný případ se odehrál v pátek v obci Svinia u Prešova. Útočník je mentálně zaostalý.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Vůz slovenské policie. Ilustrační foto

Článek

„Prešovský vyšetřovatel obvinil šestnáctiletého mladíka z trestného činu znásilnění,“ potvrdil prešovský policejní mluvčí Daniel Džobaník.

„Dítě je ve stabilizovaném stavu mimo ohrožení života,“ dodala pro televizi Markízu Renáta Cenková, mluvčí prešovské nemocnice, kam byla dívka převezena.

Otřesný případ se odehrál v pátek v místní romské osadě. Hoch strávil tři dny v policejní cele a v pondělí na něj soudce uvalil vyšetřovací vazbu. Zároveň požádal znalce, aby násilníka vyšetřili. Mladík je totiž podle televize od narození hluchý a mentálně retardovaný. „Choval se divně, ale doposud nikomu neublížil,“ shodli se obyvatelé osady.

Pokud by znalci zjistili, že si svůj čin plně uvědomoval, hrozí mu jako nezletilému poloviční trest z maximální patnáctileté sazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám