Hlavní obsah

Norská policie našla a odpálila v centru Osla bombu, podezřelého zadržela

Aktualizováno

Norská policie v sobotu večer objevila v centru města podezřelý předmět, který vypadal jako zařízení „podobné bombě”. Při bližším zkoumání se ukázalo, že jde o podomácku vyrobenou nálož. Policie ji na místě odpálila. Zadržela i jednu podezřelou osobu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Norská policie našla a odpálila v centru Osla bombu, podezřelého zadrželaVideo: Reuters

 
Článek

Podle listu Aftenposten byla uzavřena oblast v okolí parku Vaterland a ulicí Brugata. Nalezený předmět měl velikost 30x30 centimetrů.

Podle policejního náčelníka Vidara Pedersena byla nálož nalezena před stanicí metra Groenland v centru metropole.

Foto: Ntb Scanpix, Reuters

Hlídkující policistka v centru Osla

Policie si zprvu nebyla jista jejím možným účinkem a proto vyklidila okolní ulice i noční podniky. Poté policejní pyrotechnici zařízení zneškodnili. Teprve následně Pedersen novinářům potvrdil, že šlo o bombu. Ta prý mohla způsobit jen omezené škody.

Zadržená osoba, o níž policie nezveřejnila žádné další informace, skončila ve vazbě, uvedla agentura AP.

Po pátečním teroristickém útoku ve Stockholmu byla v sobotu zavedena zvýšená bezpečnostní opatření i v metropolích dalších severských zemí. V Oslu a v několika dalších větších norských městech začali prostorami na letištích procházet ozbrojení policisté a větší pozornost mají bezpečnostní složky věnovat i místům s velkým shromážděním lidí. Podle norských médií vedení silových rezortů zvažuje zvýšení stupně teroristické hrozby v zemi.

Foto: Staff, Reuters

Norská policie na místě nálezu bomby

Páteční teroristický útok nákladním vozem na rušnou nákupní ulici Stockholmu si vyžádal čtyři životy a 15 zraněných. Podezřelý z něj je 39letý muž původem z Uzbekistánu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám