Hlavní obsah

Atentát v Londýně má čtvrtou oběť, boj o život prohrál 75letý muž

– Londýn • Aktualizováno

Teroristický útok u budovy britského parlamentu v Londýně, kdy Brit Khalid Masoon najížděl ve středu na Westminsterském mostě do lidí, má čtvrtou oběť. V nemocnici svým zraněním podlehl 75letý muž, sdělila metropolitní policie.

Foto: Toby Melville, Reuters

Lidé pomáhají zraněným na Westminsterském mostě.

Článek

Kromě tohoto seniora, jehož identita zatím není známa, zemřeli na následky zranění, která utržili, také 43letá Aysha Fradeová, původem ze Španělska, a 54letý americký turista Kurt Cochran, který cestou po Evropě slavil s manželkou 25. výročí svatby. [celá zpráva]

Zraněním podlehl také 48letý policista Keith Palmer, kterého atentátník pobodal u budovy parlamentu.

Útočník se narodil v Británii a dříve ho prověřovala MI5 kvůli podezření z extremismu. Podle listu The Guardian ale nefiguroval na seznamu zhruba 3000 podezřelých radikálů, o nichž britská bezpečnost soudí, že by mohli zaútočit. [celá zpráva]

„Masood nebyl v současnosti předmětem žádného vyšetřování a nebyly žádné předchozí informace o tom, že by měl v úmyslu spáchat teroristický útok,” uvádí se v prohlášení britské policie.

Měl ale časté problémy se zákonem. „Byl znám policii pro celou řadu předchozích rozsudků za napadení, včetně těžkého ublížení na zdraví, držení útočných zbraní a narušování veřejného pořádku,” dodali strážci zákona. Navíc měl disponovat několika různými identitami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám