Hlavní obsah

Další lavina ve Francii zabila snowboardistu, dva lidé jsou pohřešovaní

Grenoble
Aktualizováno

Ve francouzských Alpách se utrhla další lavina. Pod sněhem v Savojsku poblíž italské hranice zemřel jeden Nizozemec, dva lidé jsou stále pohřešováni. Podle informací serveru Dutch News se trojice snowboardistů pohybovala mimo vyznačenou sjezdovku v oblasti lyžařského střediska Valfréjus.

Ve francouzských Alpách platí varování před lavinovým nebezpečím.

Článek

Během úterního večera se podařilo najít ostatky zavaleného Nizozemce, po ostatních dvou snowboardistech záchranáři podle informací francouzské policie od středečního rána opět pátrají. Je už ale jen malá šance, že by byli pohřešovaní nalezeni živí.

Francouzský tisk píše, že snowboardisté zjevně netušili, do jak nebezpečného úseku se vydali. Platil v něm čtvrtý stupeň lavinového nebezpečí z pěti. Mladí lidé ve věku 20 až 25 let u sebe neměli lavinové vyhledávače, napsala ČTK.

Foto: Mapy.cz

Místo události ve Valfréjus

V úterý dopoledne se utrhla lavina také v lyžařském středisku Tignes, kde sníh zavalil oblíbenou modrou sjezdovku Carline. Původní obavy, založené na výpovědích svědků, že je pod lavinou „mnoho lidí“, se ale nepotvrdily. Incident se obešel bez obětí či zraněných. [celá zpráva]

Ve francouzských Alpách na hranicích s Itálií v posledních dnech hustě sněží a horská služba nabádá lyžaře a turisty, aby byli v horách opatrní. V oblasti Tignes se utrhla lavina také 13. února. Na místě tehdy zemřeli čtyři lyžaři. Lavina smetla devět lidí, ale pět se jich podařilo zachránit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám