Hlavní obsah

Slovenští vojenští policisté se učí zasahovat proti pašerákům lidí na moři

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín/Bratislava

V německém výcvikovém středisku Eckenförd nacvičuje v těchto dnech desítka slovenských vojenských policistů zásah proti pašerákům lidí na moři. Slovenské ministerstvo obrany oznámilo, že dvouměsíční výcvik začal koncem ledna 2017 a potrvá do 31. března.

Slovensko poslalo dva pětičlenné týmy.

Článek

„Každý příslušník vojenské policie má v týmu jasně definovaný úkol,“ uvedlo slovenské ministerstvo obrany. Hlavním záměrem operace je zastavení pašování lidí z afrických států do Evropy.

Na operaci EUNAVFOR MED Sophia vyčlenilo Slovensko dva pětičlenné týmy příslušníků vojenské policie, kteří budou působit ve středomoří v tzv. Boarding teamu na lodi německého námořnictva.

Foto: Ministerstvo obrany SR

Slovenští vojenští policisté v akci

Hlavním záměrem operace je zastavení pašování lidí z afrických států do Evropy.

Německo se v rámci projektu zavázalo, že poskytne možnost výcviku v podmínkách mořského prostředí, s nímž slovenští vojáci nemají zkušenosti.

V prostorách Sea Batallionu cvičí pod vedením špičkových instruktorů. „Naši vojenští policisté jsou v rámci výcviku důsledně připravováni po teoretické i praktické stránce. Zaměřují se především na týmovou práci,“ konstatovalo ministerstvo.

Foto: Ministerstvo obrany SR

„Přecvičují operace proti malým člunům a malým pirátským lodím, ale nacvičují i obsazení velké lodě,“ dodal ředitel slovenské vojenské policie Michal Migát.

Reklama

Výběr článků

Načítám