Hlavní obsah

Žádný teroristický čin. V Německu zabíjel nemocný člověk, tvrdí policie

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Heidelberg
Aktualizováno

Jeden mrtvý a dva vážně zranění. To je bilance sobotního řádění řidiče, který v německém Heidelbergu najel do skupiny lidí na chodníku. Podle policie však nešlo o žádný teroristický čin, nýbrž o zkrat psychicky nemocného člověka. Informovala o tom agentura APA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič najel v Německu do skupiny lidíVideo: Reuters/AP, Reuters

 
Článek

„Motiv? Ten spočívá pouze v psychice útočníka,“ prohlásil mluvčí heidelbergské policie. Žádné další podrobnosti však s ohledem na probíhající vyšetřování nechtěl prozradit.

Je však již jasné, že útočil německý občan, kterému je podle ochránců zákona 35 let. Jeho totožnost však zatím upřesněna nebyla.

Video zachycuje zásah policie proti řidiči.

Foto: Priebe R., ČTK

Německá policie na místě nehody. Vozidlo v pozadí řídil útočník.

Policie útočníka postřelila

K incidentu došlo v sobotu okolo 16. hodiny na Bismarckově náměstí. Řidič tam s vypůjčeným vozem najel do skupiny lidí na chodníku, pod koly automobilu skončili tři chodci.

Útočník se dal následně na útěk, o pár stovek metrů dál jej postřelili policisté. Obávali se totiž, že je ozbrojen nožem a že by mohl někomu dalšímu ublížit.

Útok se odehrál Bismarckově náměstí v německém Heidelbergu.

Jeden chodec zremřel

Všichni zranění – a to včetně útočníka – byli převezeni do nemocnice. Jeden z chodců tam i přes veškerou snahu lékařů svým zraněním podlehl. V jak vážném stavu je útočník, zatím policie nechtěla komentovat.

Místo činu bylo ještě v neděli ráno nepřístupné. Policejní experti tam shromažďují veškeré důkazy, otisky prstů, stopy DNA. V průběhu neděle by však mělo být celé náměstí opět otevřené veřejnosti.

V prosinci najel útočník nákladním vozem do vánočních trhů v Berlíně, přičemž zabil 12 lidí a dalších 49 jich zranil. [celá zpráva]

Foto: R. Priebe, ČTK/AP

Heidelberská policie hlídá místo, kde řidič najel do skupinky osob.

Foto: Priebe R., ČTK

I přes okamžitou pomoc záchranářů jeden člověk zemřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám