Hlavní obsah

Vrah z Berlína po masakru procestoval pět evropských zemí

Tuniský terorista Anis Amri po útoku na vánoční trh v Berlíně cestoval hned po pěti evropských zemích. Než ho u Milána objevila a při přestřelce zabila dvojice italských policistů, cestoval přes Nizozemsko, Belgii a Francii. S odkazem na vyšetřovatele o tom informoval server n-tv.

Foto: Handout, Reuters

Anis Amri na záběrech bezpečnostní kamery na nádraží v Bruselu

Článek

Čtyřiadvacetiletý Amri zaútočil kamiónem na trh v centru německé metropole 19. prosince kolem 20. hodiny. Bezprostředně poté ho zachytila kamera na berlínském nádraží Zoo, které se nachází pár desítek metrů od místa činu. [celá zpráva]

Další kamera Amriho zaznamenala 21. prosince kolem 11.30 na nádraží v nizozemském Nijmegenu nedaleko německých hranic. Odtud atentátník, jenž zavraždil dvanáct lidí, směřoval do Amsterodamu, kam dorazil asi o dvě hodiny později.

V pozdním odpoledni pak tuniský terorista vyrazil do Belgie. Další kamera ho natočila na bruselském severním nádraží. Z Belgie Amri zamířil do Francie, kde ho 22. prosince na lyonském nádraží Part-Dieu znovu zaznamenaly kamery. Z Lyonu odjel čtyřiadvacetiletý Tunisan do Chambéry nedaleko italských hranic a odtud do italského Turína.

Na turínském nádraží Porta Nuova zachytila Amriho kamera ve 22.14 SEČ. O zhruba dvě a půl hodiny později, konkrétně 23. prosince v 0.58 SEČ, už byl na hlavním nádraží v Miláně, jak vyplývá z dalšího kamerového záznamu.

Z Milána vyrazil Amri do města Sesto San Giovanni, kde ho kolem 03.30 objevila hlídka italské policie. Když na ni Amri začal pálit, policisté ho zastřelili.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám