Hlavní obsah

V Německu zatkli Tunisana, který byl v kontaktu s Amrim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá policie zadržela v souvislosti s útokem na vánoční trh v Berlíně mladého Tunisana, který mohl vědět o plánech Anise Amriho. Ten vjel 19. prosince v centru západního Berlína do lidí na vánočním trhu. Celkem zabil tucet lidí.

Foto: Handout, Reuters

Anis Amri

Článek

Zadržený šestadvacetiletý Tunisan se s Amrim podle vyšetřovatelů znal nejpozději od konce roku 2015 a v kontaktu s ním byl i nedlouho před útokem. Čelí proto podezření, že o plánech na útok věděl, nebo dokonce podezřelému Amrimu pomáhal.

Tunisan skočil podle serveru Spiegel Online ve vazbě. Nikoliv kvůli kontaktům s Amrim, ale pro podezření z podvodu.

Policie v úterý kromě ubytovny pro uprchlíky v Berlíně, kde šestadvacetiletý muž žil, prohledala také jeden berlínský byt. V tom se měl zdržovat dřívější spolubydlící Amriho, který s ním byl taktéž v kontaktu ještě nedlouho před útokem.

Amriho několik dní po útoku v německé metropoli zastřelili italští policisté nedaleko Milána.

Italská policie ve středu potvrdila na základě balistických zkoušek, že Amri po nich střílel stejnou zbraní, jaká byla použita při vraždě polského řidiče kamiónu. Právě s jeho vozem Tunisan vjel na vánoční trh a zabil 12 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám