Hlavní obsah

Bývalý lékař exprezidenta Schustera skončil jako bezdomovec, ale dostal novou šanci

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Lékař Ľubomír Laurinec, který svého času léčil slovenského prezidenta Rudolfa Schustera, prošel vězením a poté skončil na ulici jako bezdomovec. V současnosti dostal novou šanci a poletí na misi do afrického Čadu.

Foto: TV Joj

Lékař Ľubomír Laurinec

Článek

Slovenská média připomínají, že Laurinec patřil v minulosti k velmi úspěšným lékařům, léčil například také exprezidenta Schustera, pracoval v zahraničí a vydělával měsíčně 3200 eur (86 000 korun). Jednou navštívil svého otce, který měl pověst agresivního člověka. Po hádce otec zaútočil na syna nožem.

„Na obranu jsem vzal také nůž a bodl jsem otce do sleziny. Dostal jsem sedm let za ublížení na zdraví. Po pěti letech jsem byl podmíněně propuštěn,“ líčil svou anabázi Laurinec.

Po propuštění z vězení však neměl kde bydlet, přespával v opuštěné budově nemocnice na Bezručově ulici v Bratislavě. „Kdysi jsem sem vozil pacienty v rychlé záchranné službě,“ uvedl smutně.

Po medializaci případu mu profesor Vladimír Krčméry z Vysoké školy svaté Alžběty nabídl práci a zabezpečil ubytování. Nakonec mu nabídl, aby působil v některé z afrických misí projektů Vysoké školy zdravotnictví a sociální práce sv. Alžběty. Laurinec si vybral Čad, kam zanedlouho odlétá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám