Hlavní obsah

Ve Francii kvůli útoku na policisty obvinili 17letého mladíka

V souvislosti s říjnovým útokem několika mladých lidí na policisty byl obviněn sedmnáctiletý mladík, uvedla v sobotu francouzská prokuratura. Skupina házela na příslušníky bezpečnostních složek zápalné lahve, dva z policistů utrpěli těžké popáleniny, napsala agentura AFP.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Mladíka, který byl zadržen ve čtvrtek, obvinili z "podílu na pokusu o vraždu veřejných činitelů," uvedl Eric Lallement, prokurátor z Évry na jižním předměstí Paříže.

Jde o první osobu obviněnou v souvislosti s říjnovým incidentem, který vedl k bouřlivým protestům policistů stěžujícím si na útoky proti nim. Asi 80 policejních důstojníků a jejich rodin demonstrovalo každý listopadový den před radnicí v Évry.

K napadení policistů došlo 8. října, skupina asi 15 mladých lidí ze sídliště na pařížském předměstí na ně házela zápalné lahve. Osmadvacetiletý důstojník utrpěl vážné popáleniny na rukou a těle a je stále v nemocnici, jeho devětatřicetiletá kolegyně byla těžce zraněna na rukou a v obličeji. Další dva policisté byli lehce zraněni.

Ve čtvrtek byl rovněž zadržen další z mladíků, teprve patnáctiletý, který se údajně podílel na výrobě zápalných lahví. Policie se snaží identifikovat i další útočníky pomocí DNA nalezené na místě činu a analýzou kamerových záznamů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám