Hlavní obsah

Neznámý ozbrojenec vtrhl do domova důchodců ve Francii a zabil jednu ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Ozbrojený a maskovaný muž v Montferrier-sur-Lez na jihu Francie ve čtvrtek pozdě večer vtrhl do domova pro seniory, jeho obyvatele se bezpečnostním jednotkám podařilo evakuovat. Policisté podle agentury Reuters v areálu nalezli mrtvou ženu, po útočníkovi nadále pátrají. Motiv činu znám není.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Policisté na místě činu

Článek

„V této fázi nic nenasvědčuje tomu, že by to byl teroristický akt,” citoval Reuters svůj zdroj. Jedinou zatím známou obětí je podle úřadů místní obyvatelka. Podle dříve zveřejněných informací ji útočník zabil nožem, žena předtím kontaktovala policii.

„Bezpečnostní jednotky evakuovaly obyvatele, zhruba šedesát. Jsou v pořádku a bezpečí,” citoval Reuters neupřesněného místního představitele.

Útočník, který je na útěku, byl podle informací listu Le Figaro vyzbrojen nožem a brokovnicí s krátkou hlavní. V pečovatelském domě, do kterého vnikl, žijí řeholníci. Domov pro seniory měl ostrahu, útočník ji spoutal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám