Hlavní obsah

Otec zapomněl v rozpáleném autě dceru, která pak v žáru zemřela. Dostal podmínku

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nitra

K dvěma rokům podmíněně byl odsouzen sedmapadesátiletý Jozef K. z Nitry, za to, že zapomnel svou dvouletou dceru v rozpáleném automobilu, což dívka nepřežila. V pátek o tom rozhodl okresní soud v Nitře. Rozsudek není pravomocný, muž se proti němu odvolal.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Cítím vinu, že jsem nedokázal ochránit své dítě. Cítím vinu za to, že jsem tuto hrůzu způsobil,“ uvedl Jozef ve své závěrečné řeči.

Otci hrozilo dva až pět let vězení. Soud mu však uložil podmíněný trest. Obhájce Daniel Lipšic zdůraznil, že Jozef K. je potrestán na celý život tím, co způsobil své dceři.

Tragédie se odehrála loni v létě. Jozef K. vezl dceru do školky. Cestou telefonicky vyřizoval služební záležitosti a na dívku zapomněl. U školky ji nevysadil, ale zaparkoval před budovou, v níž pracoval, a vůz nechal na přímém slunci. Svou chybu si uvědomil až po telefonátu od manželky, která šla dceru vyzvednout do školky, ale nenašla ji tam. Otec běžel k autu, ale už bylo pozdě. [celá zpráva]

Přivolaní záchranáři byli bezmocní. „Po příjezdu záchranářů už dítě nejevilo známky života,“ uvedl tehdy mluvčí záchranářů Boris Chmel.

Některé zdroje uvedly, že dítě mělo na těle popáleniny a v rozpáleném autě se udusilo. Ten den dosahovaly teploty až 38 stupňů ve stínu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám