Hlavní obsah

Letiště London City evakuováno, lidé se tam začali něčím dusit

– Londýn

Na letišti London City v britské metropoli v pátek byly dočasně evakuovány stovky cestujících a zaměstnanců. Média hovořila o údajném chemickém incidentu, který ale úřady nepotvrdily. Lidé si stěžovali na dýchací potíže, posádky přivolaných sanitek 27 lidí ošetřily, dvě osoby musely být hospitalizovány. Později byl provoz letiště obnoven, stále ale není jasné, co se stalo.

Foto: Victoria Jones, ČTK/AP

Letiště London City, které bylo evakuováno kvůli nespecifikované chemické hrozbě

Článek

Letiště London City, které slouží hlavně podnikatelské klientele nedalekého finančního centra, bylo po evakuaci asi 500 lidí uzavřeno. Poplach vyvolalo spuštění protipožárního alarmu, po němž letiště vyzvalo přítomné, aby opustili odbavovací halu. Přivolaní hasiči a policisté provedli kontrolu budovy, přítomnost nebezpečných látek ale nezjistili. Provoz na letišti byl pak obnoven.

Foto: Victoria Jones, ČTK/AP

Záchranáři před letištěm London City

Přerušeny byly všechny spoje - odlety byly pozastaveny, zatímco letadla, která byla ve vzduchu a měla na tomto letišti přistát, byla odkloněna na okolní letiště. Cestující byli upozorněni, že plánované spoje budou odbaveny s několikahodinovým zpožděním.

Letiště ročně odbaví asi čtyři milióny cestujících, nejvíce je využívá společnost British Airways.

Reklama

Výběr článků

Načítám