Hlavní obsah

Slováci rozprášili gang, který pašoval migranty v nádržích náklaďáků

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Až 300 migrantů propašoval z Maďarska do západní Evropy pětičlenný gang převaděčů, který se podařilo odhalit na Slovensku. Mluvčí slovenského policejního prezidia Denisa Baloghová Novinkám řekla, že muži byli obviněni z převaděčství a v případě prokázání viny jim hrozí sedm až deset let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Migranti v nádržiVideo: Maďarská policie

 
Článek

„Hlavním organizátorem měl být 44letý Róbert K. z okresu Dunajská Streda,“ uvedla Baloghová. Další čtyři členové gangu ve věku 40 až 55 let najímali řidiče na přepravu migrantů, obstarávali nákladní vozy z půjčoven na základě pravých i falešných dokladů, nejen ze Slovenska, ale i z Česka.

Skupina převážela migranty hlavně do Německa a Itálie, ale i do dalších evropských zemí. Vozidla, která gang k pašování migrantů používal, měla speciálně upravené palivové nádrže.

Foto: Policie SR

Migrant ukrytý v palivové nádrži

Baloghová uvedla, že gang inkasoval za jednoho migranta 500 až 1000 eur (13 500 až 27 000 korun). V průběhu své činnosti tak členové gangu mohli získat přes 150 tisíc eur, tedy v přepočtu víc než 4 milióny korun).

Slovenská policie při vyšetřování případu uskutečnila čtyři domovní prohlídky, při nichž zabavila mobilní telefony, SIM karty, doklady od vozidel a poznávací značky.

Reklama

Výběr článků

Načítám