Hlavní obsah

Srážka dvou malých letadel v Maďarsku si vyžádala čtyři oběti

– Budapešť
Právo, ivi

Čtyři oběti si vyžádala nedělní srážka dvou menších letadel mezi maďarskými městy Gödöllő a Isaszeg v centrální části země. Ve vzduchu se srazila letadla typu Cessna 182 a Piper PA-28.

Foto: MTI

Maďarská policie uzavřela silnici mezi městy Gödöllő a Isaszeg.

Článek

Agentura MTI uvedla, že v jednom z letadel zahynuly tři osoby a ve druhém jedna. „Mezi mrtvými jsou tři dospělí a jedno dítě,“ uvedl mluvčí záchranářů Attila Csámpai. O havárii informoval úřady náhodný svědek nehody. Záchranáři poté pomocí vrtulníku našli jedno a potom i druhé havarované letadlo. „Letadla spadla v hustě zalesněném území, proto byly vraky nalezeny postupně,“ vysvětlil Csámpai.

Foto: MTI

Do pátrání byl zapojen i vrtulník .

Na nedalekém letišti u města Gödöllő probíhaly o víkendu závody parašutistů. Server Blikk.hu uvedl, že na palubě jednoho z letadel byli těsně před srážkou čtyři parašutisté. Ti naštěstí těsně před nehodou letadlo opustili a ve stroji zůstal jen pilot. Příčiny nehody vyšetřuje maďarská policie a letecký úřad.

V okolí města Gödöllő letos 28. února havarovalo letadlo Cessna při pokusu o nouzové přistání. Pilot nehodu nepřežil a další osoba byla těžce zraněna. V březnu havarovalo u obce Dány malé letadlo, které směřovalo na letiště v Gödöllő. Tato nehoda si vyžádala dvě oběti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám