Hlavní obsah

Terapeut slovenského resocializačního centra měl znásilňovat 14letou dívku

Právo, ivi (Bratislava)

Terapeut resocializačního zařízení ve slovenském městě Galanta měl opakovaně znásilňovat 14letou Natálii. Podle slovenských médií v souvislosti se tímto případem zasahovala v ústavu v sobotu policie. Na případ upozornila poslankyně slovenského parlamentu Natália Blahová (Svoboda a Solidarita).

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Viděla jsem listinné důkazy a mluvila jsem s matkou zneužité dívky,“ řekla poslankyně. Natálie měla podle Blahové po násilném pohlavním styku vážné zdravotní a psychické problémy. Poslankyně vyzvala příslušné ministry, aby konali.

Matka dívky podala trestní oznámení za zneužití dcery a žádá, aby dcera byla z ústavu propuštěna. Důvodem umístění Natálie do ústavu byly její experimenty s drogami. Soud rozhodl, že v něm stráví 18 měsíců.

Samotný ústav obvinění odmítá. „Rodina je prošetřovaná za domácí násilí páchané na dítěti,“ uvedl ústav. Ústředí práce, sociálních věcí a rodiny označilo tvrzení poslankyně za zavádějící a dezinterpretující.

„Důrazně se ohrazujeme vůči nepravdám a účelově dezinterpretovaným faktům, které poslankyně uvedla,“ řekla Jana Lukáčová z Ústředí práce, sociálních věcí a rodiny. Obsáhlejší informace poskytne úřad v pondělí.

O případ se začal zajímat slovenský prezident Andrej Kiska, který žádá důsledné prošetření situace ve zmíněném ústavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám