Hlavní obsah

Kniha v antikvariátu ukrývala dopis na rozloučenou od umírající matky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Dopis od umírající matky dceři objevil antikvář v severoanglickém městě Bishop Auckland. Nedatovaný dopis byl založen v knize, která se k majiteli antikvariátu Gordonu Draperovi dostala možná výměnou za jiný titul. Draper se nyní snaží najít dívku, které byl dopis na rozloučenou adresován.

Foto: Profimedia.cz

Dopis byl vložený do knihy, která se skončila v antikvariátu.

Článek

Dvoustránkový dopis byl vložen do obálky i s fotografií neznámé ženy se zhruba pětiletou dívkou po jejím boku. Vzkaz začíná oslovením Bethany, za níž stojí v závorce dovětek: „Můj malý poklade“.

„Jestli ti toto čte táta, je to proto, že jsem umřela a odešla za anděly do nebe. Má hruď na tom byla zle. Šla jsem na operaci, aby se to zlepšilo, ale ono se to nezlepšilo. Budu pořád v nebi, abych dohlédla na to, že jsi v pořádku. Takže když spatříš jasnou hvězdu, jako z básničky Třpyť se, třpyť se, hvězdičko, budu to já,“ napsala matka dceři.

„Buď hodná holka a žij dlouze a šťastně. Tatínek a dědeček se o tebe postarají a zavedou tě do školy. Miluji tě napořád, a nenech si od nikoho namluvit, že bys o mně neměla mluvit, protože na tom není nic špatného. Doufám, že na mě nezapomeneš, protože budu navždycky tvojí mámou. Objímám tě a líbám. Sbohem, máma,“ píše se dále.

Vzkaz ještě doplňuje prosba dceři, aby se starala o Rosie - možná domácího mazlíčka.

Antikvář Draper list objevil minulý pátek. Britským médiím řekl, že se po přečtení rozplakal. V ženě na fotografii poznal svoji zákaznici, která u něj před zhruba 15 let nakupovala dětské knihy.

Po adresátovi pátrá i prostřednictvím sdělovacích prostředků. „Řekl jsem si, že něco musím udělat. Doufám, že Bethany najdeme a dopis jí vrátíme“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám