Hlavní obsah

Starosta Doveru šňupal prášek na toaletní nádržce. Video zkoumá policie

– Dover

Starostu anglického přístavního města Doveru zachytila kamera, jak z vodní nádržky na toaletě šňupe bílý prášek prostřednictvím smotané dvacetilibrové bankovky. Čtyřiapadesátiletý Neil Rix tvrdí, že padl do léčky vyděračům. Případ vyšetřuje policie, napsal server listu The Daily Telegraph.

Starosta Rix tvrdí, že padl do připravené léčky.

Článek

Video se objevilo v úterý v noci na serveru YouTube. Záhy bylo staženo, ale následně se objevilo znovu. Trvá minutu a podle Telegraphu bylo pořízeno ještě před nástupem Rixe do funkce. Zřejmě ho natáčel muž, s nímž Rix na videu hovoří.

Rix na záběrech nejprve nabádá jiného muže v kabince toalety, aby zavřel dveře. Pak z kapsy vytáhne balíček. „Zavři ty dveře, nechci, aby někdo viděl radního Rixe dělat tohle,“ říká. Pak na nádržku vysype prášek. „Vidíš to?“ ptá společníka a nabízí mu trochu. Společník odvětí, že si dávku může nechat pro sebe, a Rix se ujišťuje: „Určitě?“ Pak se dá do šňupání.

Bylo to nastrčené, tvrdí starosta

„To video je součástí policejního vyšetřování ve věci vydírání. Nestalo se to v poslední době. Bylo to na mě nastrčené, byl jsem do toho vtažen a přinucen k tomu. Někdo mi přidal drogy do piva,“ uvedl Rix.

Dodal, že omamné látky nebere a je ostře proti požívání drog. Údajně ani netuší, kde se incident udál, a o filmování už vůbec nevěděl.

Foto: Profimedia.cz

Starosta Doveru Neil Rix

„Nikdy předtím jsem nic takového neudělal. Byl jsem opilý. Co se stalo, stalo se,“ poznamenal ještě Rix, podle něhož není jisté, co na videu šňupá. Vyslovil názor, že to také mohl být jen nějaký neškodný prášek, a nikoli kokain, jak to vypadá.

Ženatý otec tří dětí Rix se stal starostou Doveru letos v dubnu. Úřad opouštět nehodlá, chce počkat na výsledky policejního vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám