Hlavní obsah

Přežila zemětřesení v Aquile a přestěhovala se. Nyní ji otřesy připravily o dceru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím
Aktualizováno

Tisíce záchranářů pátraly i během noci po přeživších středečního zemětřesení ve střední Itálii. Odhaduje se, že pod troskami je stále uvězněno množství lidí. V nemocnici skončila i Martina Turcová, která přežila zemětřesení v Aquile v roce 2009. Pak se přestěhovala, živel ji však dostihl - připravil ji nyní o dceru. Podle nové bilance má středeční zemětřesení na svědomí 247 lidských životů, přes 300 osob bylo zraněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecký pohled na zdevastované město AmatriceVideo: AP

 
Článek

Na 4300 záchranářů při pátrání ve zřícených domech používá těžkou techniku i holé ruce. Někteří ze zraněných jsou v kritickém stavu.

Mezi oběťmi je mnoho dětí, uvedl italský ministr zdravotnictví. Varoval zároveň, že počet mrtvých se ještě může navýšit.

Obětí je i osmnáctiměsíční Marisol Piermariniová, jejíž matka Martina Turcová přežila v roce 2009 ničivé zemětřesení v italské Aquile. Z oblasti otřesů se poté odstěhovala, uvedla italská agentura ANSA. Žena byla odvezena do nemocnice poté, co ji vytáhli z trosek ve vesnici Arquata del Tronto.

Rodinu se po otřesech zoufale snažil vyprostit z trosek otec Piermariniové Massimo. „Říkali mi, ať dovnitř nechodím, protože to bylo nebezpečné, ale já jsem jim říkal, že je mi to úplně jedno. Musel jsem je hledat. Pro holčičku se ale už bohužel nedalo nic udělat,“ vylíčil.

Foto: ČTK/AP

Záchranáři ve vesnici Arquata del Tronto

Školačku vyprostili po 17 hodinách

Ve středu pozdě večer záchranáři vyprostili z trosek ve vesnici Pescara del Tronto živou mladou dívku, která tam byla uvězněná 17 hodin. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Itálii pátrají po přeživších v sutinách zničených domůVideo: Reuters

Ve vesnici se zřítily téměř všechny domy, uvedl tamní starosta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám