Hlavní obsah

Při výstupu na Mont Blanc zahynuli tři lidé včetně Slovenky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Při výstupu na nejvyšší alpskou horu Mont Blanc ve Francii zahynul 50letý německý průvodce a jeho dvě klientky, dvaatřicetiletá Slovenka a třicetiletá Britka polského původu. Podle francouzských úřadů je zabila lavina.

Foto: Profimedia.cz

Mont Blanc

Článek

Pátrání s pomocí záchranářských psů začalo ve středu večer, kdy se trojice podle plánu měla vrátit do střediska Chamonix.

"Těla žen se našla po čtyřech hodinách v oblasti Mont Maudit (Prokletá hora) v masivu Mont Blanc. Tělo průvodce se našlo ve středu ráno," řekl médiím policejní mluvčí.

"Lavina spadla v úterý ve výšce 4100 metrů krátce před pátou hodinou ranní, když vzájemně provázaná trojice stoupala po ledovém svahu Mont Maudit. Odnesla všechny tři oběti do vzdálenosti 150 metrů," upřesnil velitel jednotky vysokohorských četníků v Chamonix Stéphane Bozon.

Reklama

Související témata:

Související články

Mont Blanc ztratil na výšce

Nejvyšší hora Evropy Mont Blanc se za poslední dva roky o téměř 1,5 metru snížila. Při nedávné expedici naměřili experti z francouzského geografického...

Výběr článků

Načítám