Hlavní obsah

K mačetovému útoku na policistky v Belgii se přihlásil IS, provedl ho Alžířan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel
Aktualizováno

Sobotní mačetový útok na dvě policistky v belgickém Charleroi byl teroristickým činem. Prohlásil to v Bruselu belgický premiér Charles Michel. Třiatřicetiletý útočník pocházel z Alžírska a k akci se podle agentury Reuters přihlásilo hnutí Islámský stát. Útočník ženy zranil, policie ho zastřelila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Místo útoku v belgickém CharleroiVideo: Reuters

 
Článek

Belgie oznámila, že muž, který útok provedl, byl policii známý, ovšem jako kriminálník, nikoliv jako potenciální terorista.

Muži bylo třiatřicet let, prokuratura jeho iniciály uvedla jako K.B. Při incidentu údajně vykřikoval Alláhu akbar (Bůh je veliký). V Belgii muž žil od roku 2012.

Policie pracuje s možností, že šlo o čin tzv. osamělého vlka.

Během útoku přišel k policistkám, vytáhl mačetu a začal s ní sekat kolem sebe. Obě ženy zranil, jednu vážně. Utrpěla hluboké rány v obličeji. Jiný policista muže postřelil, útočník zemřel v nemocnici. [celá zpráva]

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Místo útoku v belgickém Charleroi

Premiér po útoku svolal bezpečnostní radu státu, úroveň bezpečnostních opatření zůstává na třetím stupni, což je druhý nejvyšší. Byl vyhlášen v březnu po útocích na bruselském letišti Zaventem a v metru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám