Hlavní obsah

Nebezpečnou mladou řidičku u Trnavy zastavilo až 32 výstřelů

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Přes třicet výstřelů padlo krátce po pondělní půlnoci při pronásledování podezřelého automobilu v okolí slovenské Trnavy. Řidičku zastavovala hlídka, ona však namířila vůz přímo na policistu a následně ujela. Honička pokračovala až do dvacet kilometrů vzdálené obce Madunice. Mladá řidička ohrožovala ostatní motoristy, a tak strážci zákona začali střílet.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Bylo použito 19 varovných výstřelů do vzduchu a 13 výstřelů na auto,“ uvedla trnavská policejní mluvčí Martina Kredatusová.

Po zastavení vozu v Madunicích policisté zjistili, že v automobilu byly čtyři mladé ženy.

„Jednadvacetiletá řidička, která není držitelem řidičského průkazu, utrpěla zranění hrudníku. Další 16letá dívka utrpěla střelné zranění ramene. Dvě spolujezdkyně ve věku 19 a 17 let neutrpěly žádná zranění,“ dodala mluvčí.

Zraněné dívky byly převezeny do nemocnice a jejich stav je stabilizovaný.

Kriminalistický technik při následné prohlídce automobilu zajistil stopy po omamných látkách a podle Kredatusové je podezření, že řidička mohla být pod vlivem drog. Kromě jiného je trestně stíhána kvůli útoku na veřejného činitele.

Podle serveru zpiestan.sk bylo také na vozidle značky Fiat Brava evidenční číslo (registrační značka) z jiného auta.

Reklama

Výběr článků

Načítám