Hlavní obsah

Německá policie zadržela 15letého mladíka, který prý chystal krvavý masakr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Německá policie zadržela ve středu v okrese Ludwigsburg 15letého chlapce, podezírá ho z přípravy útoku. Mladík podle policie zveřejňoval na internetu fotografie a kresby, které ukazovaly na to, že připravuje masakr, napsal server focus.de. Při výslechu se přiznal, že útok plánoval, prý si ho nakonec ale rozmyslel.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Německá policie. Ilustrační foto

Článek

Při domovní prohlídce v bytě jeho rodičů se u něj nalezlo velké množství nábojů malé ráže, nože a dýky. Policisté u něj objevili také únikové plány školy, kterou navštěvuje, velké množství chemikálií a dalšího materiálu k výrobě výbušnin a také návody, jak bomby vyrobit.

Vyšetřovatelům tvrdil, že byl ve škole šikanován.

Mladík byl podle zjištění policistů prostřednictvím internetu v kontaktu s útočníkem z Mnichova. [celá zpráva] O jeho plánech na masakr údajně nevěděl.

Policie odmítá sdělit k případu podrobnosti, ale odhalit ho měla náhoda. Během získávání informací o útočníkovi z Mnichova a jeho kontaktech na internetu byl chlapec odhalen. Policie ho zatkla už v noci na středu.

Bezpečnostní situace v Německu je napjatá, země totiž v uplynulém týdnu čelila několika útokům. V pondělí ve vlaku v Bavorsku napadl 17letý Afghánec cestující a pět jich zranil. Policie útočníka zastřelila.

V pátek v Mnichově 18letý mladík íránského původu zastřelil devět lidí a několik dalších zranil, nakonec spáchal sebevraždu.

Další útok se odehrál v neděli v jihoněmeckém Reutlingenu, kde syrský žadatel o azyl zabil ženu a pět lidí zranil. O několik hodin později jiný Syřan, kterému Německu odmítlo udělit azyl a který se přihlásil k Islámskému státu, odpálil v bavorském Ansbachu nálož. Při explozi zahynul, několik lidí utrpělo zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám