Hlavní obsah

Šla jsem za střelcem, abych mohla lidi varovat, popsala Češka útok v Mnichově

Novinky,

Svou bezprostřední zkušenost s útokem v Mnichově popsala Českému rozhlasu Radiožurnálu Češka, která pracuje v blízké kavárně a podle svého svědectví byla přímo na místě. Vzděláním zdravotní sestra uvedla, jak držela v náruči jednoho z postřelených mladíků. Zachránit jej se jí nepodařilo.

Foto: Sebastian Widmann, ČTK/AP

Policie na místě střelby v Mnichově v blízkosti obchodního centra

Článek

„Z okna jsme si všimli, jak z ‚mekáče‘ naproti začal utíkat dav lidí směrem pryč. Pak jsme zahlédli střelce,“ citoval Kateřinu Potyszovou Radiožurnál. I přes dramatické chvíle a hrozící nebezpečí jednala velmi duchapřítomně.

Popsala, že viděla, jak útočník střílí venku do lidí a poté míří přímo k ní a její kolegyni. Zaměřila se na něj, aby podle svých slov mohla nahlásit, kam půjde. Zamířil do obchodního centra. „Já jsem za ním prchla, abych mohla lidi varovat, že je tam chlap s pistolí,“ řekla rozhlasu.

V obchodním centru podle ní útočník opět spustil palbu. Ona se držela asi deset metrů za ním, uvedla. Lidé se po střelbě rozprchli. Vedle ní ležel na zemi zraněný mladý muž. „Celý krvácel. Z tepny na krku a postřelenou měl i lícní kost,“ popsala s tím, že se jej pokusila zachránit, ale nepovedlo se jí to.

Foto: Repro Bild.de

Německá média zveřejnila fotografii, na níž má být David Ali Sonboly, který v Mnichově zavraždil devět lidí.

Utrpěla šok

Sanitka údajně přijela až po deseti minutách, mezitím však zraněný mladík zemřel. Podivila se nad tím, že během střelby v centru do budovy stále nepřijela policie. Následně podle ní střelec z obchodního centra vyšel a kilometr od něj se zastřelil. Ona byla převezena v šoku do nemocnice. Podle svých slov se až v sobotu dozvěděla, o koho v případě útočníka šlo.

Mnichovská policie v souvislosti s jeho zdravotním stavem zmínila deprese. [celá zpráva]

Útočník, uváděný pod jménem David Ali Sonboly, v pátek večer zastřelil 9 lidí a 27 dalších zranil. Krátce po činu spáchal sebevraždu. Policie následně uvedla, že nebyl politicky motivovaný a nemá vazbu na mezinárodní terorismus. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám