Hlavní obsah

Zpěváka U2 zachraňovali při útoku v Nice z restaurace

Právo, znk

Poblíž místa útoku v Nice byl v době atentátu i zpěvák irské skupiny U2 Bono (56). Do bezpečí jej eskortovali ozbrojení policisté, upozornil list The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák skupiny U2 Bono v restauraci Sénéquier ve francouzském Saint Tropez

Článek

Bono s dalšími hosty večeřel na terase restaurace La Petite Maison u promenády, kde k útoku došlo. Poté, co Mohamed Lahouaiej Bouhlel najel do davu, zavládl v restauraci strach.

„Viděla jsem lidi utíkat, bez střílení. Byla to tichá panika, neuvěřitelná,“ popsala situaci majitelka restaurace Anne-Laure Rubiová.

Instinktivně se chopila ruky Christiana Estrosiho, bývalého starosty Nice, který seděl vedle Bona. „Co se děje?“ ptala se politika, ten ale zrovna telefonoval a „nechtěl toho moc říct“. „Asi ho zrovna informovali o útoku,“ dodala.

Podruhé poblíž atentátu

„Jako všichni ostatní, musel i Bono položit ruce na hlavu, policisté mu řekli, ať je klidný,“ podotkl další svědek.

„Zřejmě se obávali, že poblíž mohou být další teroristé, každý byl podezřívavý,“ dodal. Ozbrojení policisté po asi půl hodině odvedli rockovou hvězdu z restaurace do bezpečí.

Foto: tj, Právo

Je to podruhé, co se Bono, který vlastní dům v nedalekém městě Eze, ocitl poblíž teroristického útoku ve Francii. U2 loni v listopadu v době atentátu na koncertní halu Bataclan právě zkoušeli v prostorách arény AccorHotels asi tři kilometry od místa tragédie.

Související téma:

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Experti u vozu, který najížděl do lidí. Nalezlo se v něm množství granátů a zbraní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám