Hlavní obsah

Rumunští otrokáři drželi lidi na řetězu a bičovali je

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bukurešť

Rumunská policie ve středu osvobodila v Berevoesti, v centrální části země, několik desítek lidí, které držel v zajetí otrokářský gang. Několik lidí včetně dvou dětí ve věku 10 a 12 let bylo přivázáno k řetězu. Gang unášel občany, především postižené a chudé, držel je v nelidských podmínkách, nutil je pracovat a týral je.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rumunská policie rozbila otrokářský gangVideo: Reuters

 
Článek

Asi čtyřicet lidí muselo kácet stromy, žebrat nebo chytat zvířata. Členové gangu dokonce některé ze zadržovaných pro svou zábavu nutili mezi sebou bojovat.

Podle prokuratury byli tito věznění lidé někdy spoutáváni řetězy, bičováni i biti. Bylo jim rovněž vyhrožováno, nedostávali jídlo nebo byli nuceni jíst ze země.

Někteří věznitelé své oběti týrali i tím, že je svlékali do naha a pak polévali horkou nebo ledovou vodou. Policie má podezření, že někteří zadržení byli sexuálně zneužíváni či dokonce znásilňováni.

Případem se zabývá prokuratura ve městě Pitesti. Vedoucí prokuratury Valentin Preoteasa podle agentury AP řekl, že vyšetřovatelé zatím vyslýchají tři desítky podezřelých, mezi nimiž jsou i ženy.

Policisté při domovních prohlídkách souvisejících s případem zabavili asi 228 000 lei (1,4 miliónu Kč) v hotovosti a zhruba kilogram zlata.

Reklama

Výběr článků

Načítám