Hlavní obsah

Žena v Bavorsku přiznala, že zabila několik svých dětí

Žena z Bavorska se v úterý u soudu přiznala, že zabila několik svých novorozených dětí. Přesný počet neuvedla, podle obhájce si nebyla jistá, kolik dětí se narodilo živých, informovala agentura DPA. Policie loni v listopadu objevila v obydlí ženy ve Wallenfelsu nedaleko českých hranic osm dětských těl.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pětačtyřicetiletá žena prostřednictvím svého právníka uvedla, že po porodu každé dítě zabalila do ručníku a dusila ho bez ohledu na to, zda vykazovalo známky života.

Mrtvoly novorozenců poté uložila do pytlů nebo do krabic, které ukryla ve svém domě.

Podle vyšetřovatelů žena v letech 2003 až 2013 porodila v domě ve Wallenfelsu, který leží asi 50 kilometrů západně od Aše, osm dětí a přinejmenším čtyři z nich následně úmyslně zabila. U zbylých čtyř se nepodařilo zjistit, zda byly po porodu živé.

Obhájce ženy uvedl, že jeho klientka se cítila opuštěná a v době činu byla vždy velmi rozrušená. Později navíc měla problémy s alkoholem.

Podle prokuratury však byla motivem snaha rodičů užívat si života, aniž "by je omezovaly další děti". Nyní již rozvedení manželé mají společně tři žijící děti; navíc si do manželství každý přivedl další dvě děti z předchozích vztahů.

Společně se ženou je obviněn i její o deset let starší bývalý manžel, který podle státního zastupitelství s vraždami pomáhal. Rozsudek nad oběma by měl soud vynést příští týden.

Reklama

Výběr článků

Načítám