Hlavní obsah

Na východě Ukrajiny odrazili útok separatistů, zabili Rusa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev/Doněck
Aktualizováno

Ukrajinským vládním silám se v Doněcké oblasti u obce Trojické podařilo zlikvidovat skupinu separatistů. Mezi jejími členy byl ruský občan, kterého zabily. Měl u sebe občanský průkaz na jméno Natan Cakirov, napsala v pondělí Ukrajinska pravda.

Foto: Alexander Demianchuk, Reuters

Ruská armáda přepravuje samohybnou houfnici na silnici u hranic s Ukrajinou.

Článek

„Dnes v noci se u obce Trojické v Doněcké oblasti pokusila nepřátelská diverzní skupina s více než dvaceti lidmi proniknout do týlu našich vojsk,“ uvedl generální štáb.

„Ukrajinští vojáci se diverzantům postavili na odpor, ti při panickém ústupu zanechali na místě raněné. Jeden z nich, občan Ruské federace Natan Leonidovič Cakirov narozený v Omsku, podlehl těžkým zraněním,“ dodal štáb. Dva „útočníci” byli zadrženi, je mezi nimi velitel roty.

K tvrdým střetům dochází podél celé frontové linie. Podle tiskového střediska operací ATO proti separatistům byly za posledních 24 hodin ostřelovány pozice vládních sil v 94 případech. Nejvíce – 48 – jich bylo zaznamenáno v doněckém směru.

V Novgorodském separatisté dokonce použili v rozporu s minskými dohodami i houfnice ráže 152 mm a samochodky ráže 122mm. Minomety ráže 120 mm byly nasazeny na pozice sil Majorsku, v Piskách na předměstí Doněcku, Avdijivce a v Trojickém stejně jako ve čtyřech obcích u Mariupole.

Podle mluvčího vlády pro operace ATO Andrije Lysenka si boje vyžádaly život jednoho ukrajinského vojáka, dalších deset je zraněných. Jeden z nich je ve vážném stavu, zranil ho výbuch miny.

Ukrajinské síly zase zasáhly plynovod a elektrické vedení v mariupolské oblasti u Sachanky, uvedl web doněckých separatistů DNR-News. Dodal, že na území pod kontrolou separatistů dopadly od nedělní půl osmé večer do třech ráno v pondělí 104 minometné granáty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám