Hlavní obsah

Za sexuální napadání žen během silvestrovských oslav v Německu padly podmínky

Kolín nad Rýnem

Soud v německém Kolíně nad Rýnem poprvé odsoudil dva z pachatelů sexuálních útoků, které se odehrály během silvestrovské noci. Iráčan Hussein A. (21) dostal podmínku, stejným způsobem byl potrestán také Alžířan Hassan T. (26) za napomáhání k sexuálnímu útoku.

Foto: Profimedia.cz

Soud v Kolíně nad Rýnem vynesl první tresty za sexuální napadání žen během silvestrovských oslav.

Článek

Iráčan měl během silvestrovské noci před katedrálou líbat a osahávat mladou ženu, která se jeho útokům marně bránila. „Chápeme to jako sexuální napadení,“ uvedl soudce Gerd Krämer. V případě Alžířana Hassana T. soud rozhodl, že sexuálním útokům napomáhal ve skupince 15 až 20 mužů.

Jde o první tresty za sexuální napadení, dosud se trestalo jen za krádeže a oloupení.

Proces z počátku května s prvním obviněným ze sexuálního útoku o silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem skončil částečným zproštěním obžaloby. Prokuratuře se nepodařilo prokázat, že by šestadvacetiletý Alžířan spolu s asi desítkou dalších mužů obestoupili kolemjdoucí ženu a osahávali ji na intimních místech. Soud mu tak stejně jako jeho o tři roky mladšímu bratrovi uložil jen podmínku za krádež mobilu a přechovávání kradených věcí.

Zatím rok za krádež

Ženy byly o silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem a v dalších německých městech napadány hromadně. Jen kolínská policie přijala přes tisíc trestních oznámení, z toho víc než 400 bylo kvůli trestným činům sexuální povahy.

Podle policie byli mezi silvestrovskými útočníky převážně mladí muži severoafrického původu, část z nich žádala v Německu o azyl.

Soudy se zatím zabývaly pouze obviněními z krádeže a vynesly převážně podmíněné tresty nebo trest veřejně prospěšných prací. První nepodmíněný trest vězení udělil soud v dubnu jednatřicetiletému Alžířanovi, muž dostal jeden rok za krádež.

Reklama

Výběr článků

Načítám