Hlavní obsah

Evropa poslala do Londýna polibkový řetěz

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Před ikonickou budovou Colossea v Římě se v neděli shromáždili demonstranti a symbolicky odstartovali polibkový řetěz pro Velkou Británii, která se již tento týden bude rozhodovat v referendu, zda setrvá v Evropské unii, či nikoliv. Pomocí tabletu doputovala štafeta pus až do Londýna. Líbali se lidé v Berlíně i Paříži.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Evropa posílá Britům polibkyVideo: AP

 
Článek

Akce, za kterou stojí nevládní organizace Avaaz, má ukázat evropskou podporu pro setrvání ostrovního království v EU. „Doslova jsme tím chtěli poslat polibky a lásku Velké Británii v tragický okamžik po smrti Jo Coxové, ale také v tomto klíčovém týdnu, ve kterém se rozhodne, jestli Velká Británie zůstane s Evropou, nebo ne,“ vysvětlil jeden z organizátorů Luca Nicotra agentuře Reuters.

Aktivistka Julia Bariová přicestovala kvůli happeningu až z jihu Itálie. „Jsme tady kvůli společnému polibku. Společnému polibku proti brexitu,“ uvedla v neděli. Díky moderní elektronice se nakonec opravdu podařilo poslat polibky až do Londýna. Organizátoři zároveň doufají, že vytvořili nejdelší polibkový řetěz na světě.

O setrvání Británie v unii budou voliči rozhodovat 23. června. Referendum vyhlásil premiér David Cameron, který je odpůrcem brexitu a varuje, že odchodem by se Británie mohla vystavit nebezpečí.

Reklama

Výběr článků

Načítám