Hlavní obsah

V Paříži vybudují uprchlický tábor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Ve francouzské metropoli Paříži vznikne uprchlický tábor. V úterý to oznámila starostka města Anne Hidalgová. Tábor nahradí prozatímní tábořiště, která jsou úřady nuceny rušit kvůli hygieně. Bude vybudován v severní části města, ale o konkrétním umístění ještě nebylo rozhodnuto, úřady teprve posuzují jednotlivé lokality, uvedla agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Vítězný oblouk v centru Paříže

Článek

Tábor by měl být otevřen zhruba za měsíc a podle Hidalgové bude splňovat veškeré standardy OSN. Má sloužit jako středisko služeb a ubytovávat „ty, kdo nic nemají“.

„Dnešní Evropa řeší humanitární krizi těchto uprchlíků nedostatečně, stejně jako naše země. Paříž nebude stát stranou a nečinně, zatímco se ze Středozemního moře stává hřbitov pro uprchlíky,“ vysvětlila Hidalgová.

Anne Hidalgová oznamuje vytvoření tábora pro uprchlíky v Paříži

Tábořiště u stanice metra Stalingrad na severu města policie před měsícem vyklízela napotřetí. V místě tábořilo více než tisíc lidí, převážně přistěhovalci ze Súdánu a Afghánistánu, kteří se chtějí dostat přes moře do Velké Británie.

Ta v úterý oznámila záměr nákupu většího počtu člunů a techniky pro hlídkování u pobřeží Lamanšského průlivu. Londýn krok ohlásil poté, co britská pobřežní stráž z moře zachránila potápějící se nafukovací člun, na němž se plavili dva britští občané pašující do Británie 18 Albánců.

Mluvčí premiéra Davida Camerona uvedl, že běženci zjevně hledají nové cesty, jak se do Británie dostat poté, co byla zpřísněna hraniční opatření ve francouzském přístavu Calais, v němž se dlouhodobě tlačí tisíce migrantů toužících po přijetí na britských ostrovech.

Reklama

Výběr článků

Načítám