Hlavní obsah

Policisté na Slovensku stříleli po autech s migranty, jedna žena má prostřelenou ledvinu

Právo, ivi, Bratislava
Bratislava
Aktualizováno

Slovenští policisté zadrželi v pondělí u města Veľký Meder v okresu Dunajská Streda pět osobních aut s migranty. Policisté celní správy použili varovné výstřely, a když jedno z aut ani poté nezastavilo, mířili na pneumatiky. Jedna běženkyně byla postřelena. Policisté zadrželi 11 uprchlíků. Auta měla maďarské a rumunské značky.

Foto: Ivan Vilček , Právo

Slovenská policie kontroluje dodávku na hranicích s Maďarskem. Ilustrační snímek

Článek

„Automobil zastavila policejní hlídka po 400 metrech. Došlo ke zranění jednoho cestujícího,“ uvedla mluvčí finanční správy Patrícia Macíková.

Žena utrpěla průstřel ledviny a byla převezena do nemocnice, uvedla SITA. Ostatní uprchlíky si převzali příslušníci národní jednotky boje proti nelegální migraci.

Postřelenou 26letoun Syřanku operovali v Dunajské Stredě. Nemocnice informovala, že je ve stabilizovaném stavu. V nemocnici ošetřili další dva migranty, kteří byli dehydrováni.

Veřejnoprávní televize uvedla, že při akci bylo zadrženo také šest převaděčů. Migranti skončili v záchytném táboře v Medveďově. V nejbližším čase budou vydání do Maďarska.

Auta s migranty totiž přijela na Slovensko z Maďarska, odkud proudí stále víc běženců, kteří se snaží dostat dál do Německa. Rakousko totiž 25. dubna zavedlo kontroly na hranicích s Maďarskem. [celá zpráva]

Koncem dubna například zadržela slovenská policie deset uprchlíků putujících po dálnici ve směru na Bratislavu.

Kolony na hranicích

Agentura MTI uvedla, že na maďarsko-rakouském dálničním hraničním přechodu Hegyeshalom-Nickelsdorf vznikají od neděle několikakilometrové kolony. Rakušané totiž zpřísnili kontrolu na hranicích. Kontrolují především nákladní auta a dodávky.

Řidiči se snaží obejít tento přechod přes ostatní přechody do Rakouska. U města Sopron proto také vznikaly kolony.

Související téma:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám