Hlavní obsah

Mladíci, kteří měli pět hodin hromadně znásilňovat opilou dívku, stanuli v Británii před soudem

Praha

Před Korunním soudem ve městě Maidstone na jihu Anglie tento týden stanuli dva mladíci z pěti, kteří se měli loni v Gillinghamu podílet na hromadném znásilnění opilé nezletilé dívky. Pod záminkou alkoholového dýchánku ji podle jejího tvrzení spolu s kamarádkou vlákali do domu, kde mělo ke znásilnění dojít. Server Daily Mail již loni uvedl, že se jedná o syrské migranty a dům, kde k násilí mělo dojít, jim byl přidělen.

Foto: Profimedia.cz

Korunní soud v Maidstone v hrabství Kent

Článek

„Střídali se jeden po druhém,“ vypověděla podle serveru Kent Online dnes osmnáctiletá dívka s tím, že hromadné znásilnění probíhalo pět hodin. Daily Mail doplnil, že se dívka ze zajetí pěti migrantů údajně vymanila až poté, co sebrala odvahu a posledního útočníka praštila do hlavy.

Jedním z podezřelých je osmnáctiletý Ahmed Naeem, druhému je sedmnáct, a tak podle britského práva nemůže být jmenován.

Zbylí tři podezřelí stanuli před soudem pro mladistvé, zda jim byl uložen trest, britská média neuvádějí.

Ke znásilnění mělo podle prokuratury dojít 31. října loňského roku, tedy v den, kdy se ve Spojeném království slaví svátek Halloween. Dívka původně slavila s rodinou narozeniny babičky, pak se ale vydala za kamarády. Domů se vrátila v šoku v doprovodu nějakého chlapce, vypověděla její matka. Ta podle svých slov hned poznala, že se něco stalo.

Myslím, že jsem měla sex

„Myslím, že jsem měla sex,“ hlesla prý viditelně šokovaná dcera, hodila na zem podprsenku a vzala si z lednice pivo. Hoch, který ji doprovodil, ale dívku přesvědčil, aby řekla, co se stalo.

Druhý den na policii dívka vypověděla, že pila a kouřila marihuanu, ještě než šla ven. Následně si vyrazila na kulečník, kde pokračovala v konzumaci alkoholu.

O něco později potkala kamarádku ze základní školy. Dvojice pak údajně narazila na skupinu osmi až deseti mladých cizinců. Ti jim slibovali alkohol, který podle svých slov měli doma.

Dívky tedy přijaly pozvání na večírek, z něhož už má údajná oběť znásilnění jen mlhavé vzpomínky. Vypověděla, že na stupnici od jedné do desíti by svou opilost ohodnotila číslem sedm nebo osm.

Střízlík s křivými zuby

V domě ji podle jejích slov popadl „střízlík s křivými zuby“ a táhl ji za ruku do ložnice. Tam ji měl svléknout, povalit na postel a znásilnit. Ostatní prý stáli nad nimi a hádali se, kdo bude další. Postupně se vystřídali všichni, cituje dále Kent Online z verze prokuratury.

Když mladíci skončili, vydala se údajně znásilněná dívka směrem ke dveřím, v přízemí se jí ale měl zmocnit další muž a znovu ji znásilnit. Další útočník pak měl čekat v chodbě, popadnout ji a zatáhnout do koupelny. Tomu už se ale dívka prý ubránila pěstmi a údery hlavou do čela.

Oba útočníci vinu popírají. Podle britského práva jim je možné za znásilnění v krajním případě uložit až doživotní vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám