Hlavní obsah

Akcionáři automobilky Daimler se na valné hromadě poprali o párky

Berlín

Německá policie musela zasahovat na výročním zasedání akcionářů automobilky Daimler, kde se strhla mela o párky podávané zdarma. Roztržku podle očitých svědků vyvolala jistá dáma, která nabyla dojmu, že si pán před ní u bufetového stolku nabral více masné pochoutky než mu náleží. Podle deníku The Telegraph si muž chtěl párky dokonce odnést domů.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Šéf autmobilky Dieter Zetsche na setkání akcionářů automobilky Daimler

Článek

„Museli jsme zavolat policii, aby to urovnala,“ potvrdil Manfred Bischoff, předseda představenstva společnosti Daimler, která mimo jiné vlastní výrobce vozů Mercedes.

Žena následně podala na nenechavého muže trestní oznámení.

Zmíněná dvojice ale nebyla jediná, kdo se o párky přetahoval. Nešlo totiž o ledajaké párky, ale o tradiční Saitenwürschtle ze spolkové země Švábsko, které nejsou v Berlíně běžně k dostání.

Párků bylo dost

Pro 5 500 akcionářů bylo připraveno 12 500 kusů tradiční švábské lahůdky, akcionářům to ale nestačilo.

„Buď přineseme další párky, nebo je musíme z (bufetových stolků) sklidit,“ konstatoval bezradně Bischoff, když viděl, že apetit přítomných zcel narušila průběh zasedání.

Tahanice nakonec zastínila informaci, že bude akcionářům vyplacena nejvyšší dividenda v historii - v přepočtu téměř 88 korun za jednu akcii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám