Hlavní obsah

Při opravě paneláku v Banské Bystrici dělníci našli část lidské ruky

– Bratislava
Právo, ivi, Bratislava

Při zateplování panelového domu ve slovenské Banské Bystrici našli dělníci krabici, v níž byla mumifikovaná lidská ruka. „Jedná se o pravou ruku od zápěstí. Byla odtržena,“ řekl televizi Markíza jeden z řemeslníků.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Krabici dělníci objevili ukrytou pod dřevěným obkladem ve vstupní části do panelového domu na sídlišti Sásová. Obklad potrubí na teplou vodu je podle jedné z obyvatelek starý zhruba třicet let.

Nikdo neví, kdy se tam useknutá končetina dostala. „Podíval jsem se do krabice a okamžitě jsem volal policii,“ uvedl jeden z dělníků. Lékař zjistil, že se jedná o ženskou ruku, o její spodní část, dlaň s prsty. Ruka už byla mumifikovaná, pravděpodobně kvůli teplu z potrubí.

Případ vyšetřuje policie. „Začalo trestní stíhání kvůli ublížení na zdraví. Bylo nařízeno znalecké zkoumání,“ uvedla banskobystrická policejní mluvčí Mária Faltániová.

Obyvatelé paneláku byli z nálezu v šoku. „To nemyslíte vážně?“ reagoval na nález jeden z nich, který v domě žije třicet let.

Nikdo si ale nevzpomněl na žádnou událost, která se v domě stala a která by mohla s nálezem části lidské končetiny souviset. „Nic takového se tu nestalo,“ kroutil hlavou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám