Hlavní obsah

V Salt Lake City po policejní střelbě na 16letého hocha propukly nepokoje

Salt Lake City
Aktualizováno

Strážci zákona se v Salt Lake City zatím marně snaží dostat pod kontrolu pouliční nepokoje vyvolané postřelením šestnáctiletého mladíka čtyřmi kulkami ze zbraně policisty. Rozezlený dav na strážníky v metropoli státu Utah hází kameny a dlažební kostky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Místo incidentu v Salt Lake City Video: Reuters

 
Článek

Do střelby byli údajně zapojeni dva policisté a jeden z nich na mladíka pálil, protože se na ulici pral s dalším mužem. Místní list Salt Lake Tribune citoval svědka události - kamaráda postřeleného mladíka. Podle něj chlapec při hádce s dalším mužem držel v ruce násadu od koštěte.

"Řekli mu, ať to položí, jednou... a začali střílet, jakmile se otočil," řekl svědek. Podle něj byl poté mladík se střelným poraněním krku a hrudníku převezen do nemocnice.

Současný zdravotní stav hocha není znám, doplnil server RT.com.

Foto: Lennie Mahler, ČTK/AP

Nepokoje v Salt Lake City.

Podle agentury AP se incident stal ve čtvrti, kde je mnoho tábořišť využívaných bezdomovci a kde se často řeší drogové delikty. Z dosavadních informací není zřejmé, zda je postřelený mladík tmavé pleti, a zda tedy jde o další z případů policejního násilí proti černochům, které v poslední době způsobily velké napětí v americké společnosti.

V uplynulých letech vedly zásahy bělošských policistů proti často neozbrojeným černochům k rozsáhlým nepokojům. K nejsledovanějším případům patří smrt černochů Michaela Browna ve Fergusonu či Erika Garnera v New Yorku, připomíná ČTK.

Reklama

Výběr článků

Načítám