Hlavní obsah

Násilník na zdravotní dovolené z vězení znásilnil další ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Polsko šokoval zločin spáchaný ve slezském městě Zabrze, ležícím nedaleko od hranic s Českem a Slovenskem. Jednatřicetiletý vězeň využil „zdravotní dovolené” v odpykávání dlouhého trestu za znásilnění k tomu, aby vlákal do bytu a znásilnil mladou ženu.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Ta se nakonec zachránila tím, že nahá proskočila oknem. Žena skončila v nemocnici se zraněním páteře a pánve, podezřelý za mřížemi, uvedla televize TVN 24.

Zločin se udál minulý víkend. Kolemjdoucí nabídli nahé oběti pomoc a ošacení, pokoušeli se také chytit násilníka, ale to se jim nepovedlo, jak uvedla policejní mluvčí Agnieszka Žylková. Strážci zákona dopadli podezřelého až po dramatické honičce v úterý večer v jednom z nákupních center v Katovicích. Plánoval utéct do ciziny, napsal list Gazeta Wyborcza.

Násilník před časem dostal tříměsíční dovolenou "na zotavenou" z vězení, kde si odpykává od roku 2010 třináctiletý trest, udělený mimo jiné za znásilnění. Nyní mu hrozí dalších 12 let vězení, ale tento trest může být podle televize kvůli recidivě ještě o polovinu přísnější.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám