Hlavní obsah

Mobily ukradené ženám v Kolíně se našly mezi uprchlíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín nad Rýnem

Kolínská policie našla některé mobilní telefony ukradené během silvestrovské noci ženám napadeným skupinami mužů cizího původu. Jak uvedl server deníku Der Spiegel, část mobilů se našla u uprchlíků.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Protest žen v Kolíně nad Rýnem z minulého týdne

Článek

Policistům se ve spolupráci s telefonními operátory podařilo některé mobily lokalizovat. Část byla podle Spiegelu nalezena v ubytovnách pro uprchlíky, anebo v jejich bezprostředním okolí.

Německé úřady už dříve potvrdily, že policie identifikovala tři desítky mužů podezřelých ze sexuálního obtěžování a okrádání žen při silvestrovských oslavách v ulicích města. Osmnáct z nich má v Německu podanou žádost o azyl, informovala agentura Reuters.

Mezi zadrženými byli i mladíci ve věku 16 a 23 let ze severní Afriky. Podle ČTK policie na jejich mobilních telefonech našla natočené záběry ze silvestrovské noci s útoky na ženy. Objevila u nich také papír s arabsko-německým překladem frází vyzývajících k sexu. Podle Spiegelu však byli v pátek oba z vazby puštěni. Státní zástupce Benedict Kortz k tomu řekl, že podezření byla neopodstatněná.

Policejního prezidenta odstavili

Mezitím vzrostl počet nahlášených případů obtěžování a napadání ze 120 na 200. V důsledku toho byl v pátek mimo službu postaven kolínský policejní prezident Wolfgang Albers. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám