Hlavní obsah

Lidé uvěznění ve vlaku a 300 nehod během jediného dne. Severozápad Německa zasáhla ledovka

Více než 300 nehod během 24 hodin má v Dolním Sasku a Brémách na svědomí ledovka, která se na silnicích vytvořila během neděle, informovala policie. Zranilo se při nich 16 lidí. Desítky cestujících musely kvůli namrzlému trakčnímu vedení přespat ve vlaku či na nádraží.

Foto: Profimedia.cz

Severozápad Německa postihlo vydatné sněžení a ledovka.

Článek

„Mohlo to být ale mnohem horší,” uvedl mluvčí policejního ředitelství v dolnosaském Oldenburgu. „Vzhledem k tomu, že příchod zimy připadl na neděli, bylo na cestě autem mnohem méně lidí než v pracovních dnech," dodal.

Nejvíce zaskočilo počasí cestující v IC vlaku na lince z Norddeichu do Kolína nad Rýnem. Kvůli námraze na trakčním vedení nemohla souprava pokračovat v cestě a desítky lidí musely zůstat ve vlaku, kam jim dobrovolníci dodávali horký čaj, jídlo a přikrývky.

Lidé nemohli ani vystoupit, protože podle mluvčího železnice bylo „okolí promrzlé a strmé“. Dieselová lokomotiva nakonec vlak odtáhla zpět do výjezdní stanice a cestující museli noc strávit ve vlaku či v prostorách nádraží.

Situace se podle mluvčího nezlepšila ani v pondělí, námraza stále brání výjezdu vlaku.

Podobnou situaci zažili v neděli pasažéři vlaku, který směřoval z Kolína nad Rýnem do Emdenu. Vlak zablokovala zamrzlá výhybka zhruba kilometr před cílovou stanicí. „Pasažéři nakonec do stanice došli pěšky,“ uvedl mluvčí drah.

Reklama

Výběr článků

Načítám