Hlavní obsah

Boj proti teroru má i psí hrdinku. Policejní fenu Diesel zabila sebevražedkyně

– Paříž

Speciální policejní útvar RAID ve Francii truchlí kvůli ztrátě svého psího „kolegy“. Sedmiletá fena belgického ovčáka Diesel vycvičená pro vyhledávání výbušnin se stala obětí sebevražedkyně, která se ve středu odpálila během protiteroristické razie na severu Paříže.

Foto: Profimedia.cz

Policejní specialistka na výbušniny, fenka Diesel.

Článek

„Je to jako přijít o jednoho z kolegů,“ prohlásil jeden z psovodů.

Diesel byla vyslána do bytu podezřelých islamistů na severním pařížském předměstí Saint-Denis, aby tam hledala případné nálože. Fenku, která měla jít za rok do výslužby, rozmetala na kusy exploze výbušnin, které na svém těle odpálila podezřelá žena.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Svědek natočil střelbu a zadržení podezřelých při zásahu v Saint DenisVideo: Reuters

Dotyčná nejprve na zasahující policisty střílela z útočné pušky AK-47 a pak aktivovala výbušniny, které měla připásané u těla.

„Slyšel jsem policii, jak mluví k ženě s dlouhými blond vlasy. Říkali jí, ať nedává ruce dolů, aby je nechala nahoře. Pak nastala masivní exploze. Byl to skutečně velmi hlasitý výbuch. Spousta oken v ulici byla vybitá. A pak začala nepřetržitá přestřelka,“ popsal akci svědek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie odvádí jednoho ze zadržených při zásahu v Saint-DenisVideo: Reuters

Na místě zasahovalo více než 100 policistů a vojáků. Měli podezření, že se v bytě může skrývat údajný strůjce pátečního masakru Abdelhamid Abaaoud.

Kromě ženy, o níž se mluví jako o jeho manželce, byl zabit ještě jeden podezřelý, dalších sedm bylo zatčeno. Nebylo potvrzeno, zda je mezi nimi Abaaoud. Objevila se i spekulace, že žena mohla také útočit v koncertním sále Bataclan, kde teroristé postříleli 89 lidí. Někteří přeživší tvrdí, že mezi střelci byla také žena.

Reklama

Související články

Po útocích uniká ještě jeden terorista

Na útocích v Paříži, při nichž zemřelo 129 lidí, se přímo podílel ještě jeden člověk, který stále uniká. Podle agentury AP to v úterý prohlásili nejmenovaní...

Výběr článků

Načítám