Hlavní obsah

Německá policie dopadla vraha čtyřletého chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá policie zadržela 32letého muže podezřelého z únosu a zabití čtyřletého chlapce. Podle vyšetřovatelů se muž při výslechu ke zmíněným činům přiznal.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Chlapec pocházející z Bosny a Hercegoviny zmizel rodičům, kteří už v Německu žijí delší dobu, 1. října před budovou sociálního úřadu v německé metropoli.

Ostatky dítěte policisté našli až ve čtvrtek ve voze zadrženého. Jejich stav naznačuje, že je dítě mrtvé už několik týdnů. Tělo bylo zahrabáno do steliva pro kočky.

Udala ho matka

Na pachatele přivedla policii jeho matka, u níž žije v braniborském Jüterbogu.

Další podrobnosti o muži, včetně motivu jeho počínání nebo povolání, nejsou známy. Není tak ani jasné, zda v případu hrálo nějakou roli to, že chlapec byl z Bosny.

Policie v úterý vypsala odměnu za informace vedoucí k dopadení únosce ve výši 20 tisíc eur (přibližně 540 tisíc korun), z nichž polovinu poskytly úřady a druhou polovinu soukromí dárci. Do čtvrtečního rána dorazilo podle policie 350 oznámení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám