Hlavní obsah

V Hesensku vyhořela další ubytovna pro azylanty, v Sasku napadali autobusy s běženci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet žhářských útoků v Německu se opět zvýšil. V noci na pondělí vyhořela v hesenském Lampertheimu další budova, kde měli být ubytováni běženci. Žhářský útok se obešel bez zranění, všech 49 lidí, kteří tam byli ubytováni, se podařilo dostat do bezpečí a najít pro ně náhradní ubytování, napsal server Spiegel.de.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Běženec na cestě za vysněným životem na Západě

Článek

V budově kromě ubytovny pro žadatele o azyl sídlí také několik firem. Pachatel předtím, než ji zapálil, vypil všechny nápoje, které tam našel, uvedla místní policie.

Německé úřady zaznamenaly letos už 505 útoků na zprovozněné či plánované ubytovny pro migranty, což je proti loňskému roku téměř třikrát více. Dvě třetiny útoků přitom podle německého ministra vnitra Thomase de Maiziérea provedli lidé z bezprostředního okolí bez kriminální minulosti. Spolkový kriminální úřad minulý týden varoval, že by xenofobní útoky mohly brzy začít směřovat i přímo proti lidem. [celá zpráva]

Agresivní protesty

Saský Freiberg, který leží zhruba 30 kilometrů od českých hranic, zažil v neděli agresivní protest proti příjezdu migrantů. Na zvládnutí běsnícího davu zhruba 400 lidí musela policie nasadit asi 200 policistů. Lidé se snažili příjezdu 721 migrantů zabránit všemi možnými způsoby. Zablokovali silnici tím, že si na ni sedali, na autobusy házeli jablka a další potraviny.

Situaci ještě zkomplikovalo zhruba padesát příznivců vstřícné politiky vůči migrantům, kteří dorazili na místo protestu. „Kvůli nim situace eskalovala,“ uvedl mluvčí policie.

Z Freibergu by azylanti měli přesídlit do Drážďan a Lipska.

Reklama

Výběr článků

Načítám