Hlavní obsah

Francouzský premiér letěl vládním falconem na finále Ligy mistrů, teď se kaje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzský premiér Manuel Valls lituje, že se o víkendu se svými dvěma syny vypravil vládním speciálem do Berlína na finále fotbalové Ligy mistrů mezi FC Barcelona a Juventusem Turín. Předseda vlády po vlně kritiky ve čtvrtek slíbil, že uhradí cenu za obě své děti, informovala agentura Reuters.

Foto: Francois Guillot/Pool, Reuters

Francouzský premiér Manuel Valls

Článek

„Kdyby se to mělo stát znovu, už bych to neudělal,“ prohlásil premiér a dodal: „Abych rozptýlil rozpory a pochybnosti, ponesu náklady cesty za obě své děti“. Upřesnil, že se jedná o 2500 eur (68 tisíc korun).

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na Vallsovu cestu poukázala pravicová opozice s tím, že premiér by měl náklady uhradit. „To je to nejmenší, co by měl učinit,“ zdůraznil poslanec Thierry Mariani.

Valls, barcelonský rodák, kritiku odmítl a připomněl, že Francie bude pořadatelem mistrovství Evropy v příštím roce, a že o tom chtěl v Berlíně hovořit s tamními funkcionáři fotbalového svazu. Do Berlína zamířil na pozvání šéfa evropské fotbalové asociace UEFA Michela Platiniho.

A pokud jde o jeho syny, vzkázali vládní socialisté (PS), je úplně jedno, kolik osob je na palubě, když už se letadlo vypraví.

Náklad na let stroje Falcon tam a zpět odhadla média až na 15 tisíc eur (411 tisíc Kč).

Reklama

Výběr článků

Načítám