Hlavní obsah

Policisté chtěli na pizzu jakékoli přísady, dostali drogu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tel Aviv

V izraelském městě Holon nedaleko Tel Avivu zatkli majitele restaurace, který nasypal policistům na objednanou pizzu drogu. Informoval o tom v pátek list Haarec. Zadržený se brání tím, že mu policisté dovolili, aby dal na pizzu jakékoli přísady, které ho napadnou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Dva policisté museli být po požití pizzy kvůli zvracení, třesu a závratím převezeni do nemocnice.

Laboratorní testy prokázaly, že se předávkovali drogou známou jako Mr. Nice Guy. Jedná se o druh syntetické marihuany, která svým vzhledem připomíná koření.

Majitel pizzerie se k činu přiznal. "Věděl jsem, že byla pro policisty, ale ten chlap, se kterým jsem telefonoval, zněl dost v pohodě a řekl mi, abych na pizzu dal co chci," uvedl. "Místo oregana jsem ji tedy posypal Nice Guyem," dodal.

Izraelská policie uvedla, že případ považuje za velmi vážný, a bude proto u soudu požadovat uzavření dotyčného podniku kvůli ohrožení veřejného zdraví.

Mr. Nice Guy je podle listu Haarec v posledních letech velmi oblíbenou drogou. Zhruba před rokem izraelská policie zajistila v jihoizraelském městě Beerševa asi 3,5 tuny chemikálií používaných k její výrobě.

Reklama

Výběr článků

Načítám