Hlavní obsah

Střety na Donbasu neustávají, exploze v Charkově má čtvrtou oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Přestřelky mezi povstalci a ukrajinskými vládními silami na Donbasu pokračovaly i v noci na úterý. Armáda zaznamenala dvanáct střetů. Podle poslance a armádního experta Dmytra Tymčuka proudí do oblastí další obrněná vozidla z Ruska. Doněčtí vzbouřenci však tvrdí, že pokračují ve stahování těžkých zbraní. V úterý také stoupl počet obětí nedělního útoku v Charkově na čtyři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinští vojáci vyčkávají u ArtěmivskuVideo: Reuters

 
Článek

Nejvíce útoků hlásí armáda v sousedství Debalceva. Sedm dělostřeleckých úderů zaznamenali u města Popasna. Pokračovaly i útoky na jednotky nedaleko Mariupole, konkrétně u obce Šyrokyne, kde se před druhou hodinou ranní strhla půlhodinová bitva.

Povstalci podél fronty nadále používají drony, armáda v pondělí zaznamenala let deseti strojů.

Armádní analytik Tymčuk upozornil, že neustává ani přísun obrněných vozidel z Ruska na Donbas. Upozornil také na přítomnost tanků T-72 v různých verzích, jež nejsou součástí výzbroje ukrajinské armády.

Foto: ČTK/AP

Ukrajinští vojáci u Artěmivsku

Doněčtí vzbouřenci však tvrdí, že pokročili se stahováním těžké techniky a zbraní  od Debalceva, Horlivky i Doněcku. Podle jednoho z vůdců samozvané Doněcké lidové republiky Eduarda Basurina pokračuje stahování podle rozvrhu odvíjejícího se od dohody z Minsku.

Výbuch v Charkově má další oběť

Mezitím se zvýšil počet obětí nedělní exploze na demonstraci v Charkově na čtyři. V nemocnici zemřel vážně zraněný osmnáctiletý student, uvedl ukrajinský ministr vnitra Anton Heraščenko. V pondělí zemřel o tři roky mladší hoch, který byl od neděle v kómatu.

Na pochod lidí s ukrajinskými vlajkami podle Kyjeva útočila skupina Charkovští partyzáni, vycvičená v Rusku.

Reklama

Související témata:

Související články

Putin: Válka na Ukrajině není pravděpodobná

Ruský prezident Vladimir Putin neočekává, že by se na Ukrajině naplnil nejhorší scénář a propukla by tam skutečná válka. Řekl to v pondělí ruské televizi.

Výběr článků

Načítám