Hlavní obsah

Dvaaosmdesátiletý ošetřovatel zastřelil na britské farmě dvě ženy a pobil i psy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Z nedělní vraždy dvou žen, jejichž těla byla nalezena v pondělí na farmě u britského Farnhamu, byl podle sdělení surreyské policie obviněn 82letý John Leo Lowe. Pitva prokázala, že 66letá Christine Leeová a její čtyřicetiletá dcera Lucy Leeová byly zastřeleny, napsal ve středu list Daily Mirror.

Foto: David Moir, Reuters

Policejní vůz na místě činu. Ilustrační foto

Článek

Tělo jedné ženy našli v hlavní budově farmy Keepers Cottage Stud, zatímco tělo druhé bylo venku poblíž kotců. V nich leželi také čtyři mrtví psi, tři němečtí ovčáci a jeden labrador. Všichni byli zabiti střelami z brokovnice. Poblíž ležela střelná zbraň s dlouhou hlavní.

Policie zjistila, že střílel 82letý Lowe, který se na farmě staral o psy. Je také obviněn z nedovoleného držení střelných zbraní.

Zatím je ve vazbě. Středeční soud v Guildfordu stanovil další líčení na 18. března.

Motiv Lowova činu není znám, ale zřejmě souvisel se vztahy na farmě. Vrchní inspektor Mark Preston sdělil už v pondělí, že se případ týkal jen tří lidí na farmě, „kteří se znali a policie nehledá v souvislosti s případem nikoho dalšího“.

Brokovnice už jednou zabavili

Policisté také z kotců odvezli kočku a deset psů včetně štěňat různých plemen, jednoho staroanglického ovčáka, několik čivav a šicuů. Ve středu odvezli také exotické ptactvo, slepice a čtyři koně.

Případ také vyšetřuje inspekce pro činnost policie, zda nedošlo k pochybení. Loni v květnu bylo z farmy odvezeno několik brokovnic a byla zabavena licence na jejich držení. O dva měsíce však byla licence i zbraně vráceny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám